Csatlakozz a közösséghez!

Készíts blog-ot,
írj kommentet,
keress barátokat,
lépj be a klubba!

> Belépés < > Regisztráció <

Zool 2

2015.02.27. 20:01 >>>> safranek >>>> RETRO, PC-RETRO, AMIGA, PC >>>> : 16894 : 0


Ki ne emlékezne a Zool Amigás sikerére? A Gremlin ezen felbuzdulva elkészítette a folytatást, ami hasonló fogadtatást kapott mint elődje. Az első rész PC-s konverziója szó szerint véve konverzió volt. 32 színes grafika... Szerintem nem volt egy nagy szám. Megkaptam a Zool 2-t (igaz a CD-s verzió), és nagyot néztem. Nem OLYAN nagyon nagyot, csak nagyot.. Cool 256 színes grafika, 2 figura Zool és Zooz (Zoolné), nagyon cool intro... Az elsőhöz képest oltári nagy fejlődés...A sztori:
"Egy titkos teremben, Loox bolygón, a ninjutsu akadémia mélyén, Zool Rool nagymester előtt áll. Hírek érkeztek a Gonoszról, olyan borzasztóak, amilyeneket régóta nem hallottak.
Zool - mondta Rool nagymester -, megint a képzeletünkre próbál törni Krool. A légiói már hat világrész lényeinek szabad képzelgését megakadályozták, lehet, hogy többét. Az Agy-Daganat, Krool legveszélyesebb vezére, áll a végzetes unalom mögött. A legutóbbi küldetésed csak könnyű kirándulás volt ehhez képest. Most sokkal több veszéllyel kell szembenézned. Úgy gondoltam, hogy kell egy társ, aki hasonlóan kiváló, mint te vagy. Ő Zooz, egy harcos nő, aki társad lesz e küldetésed során. Lesz még egy társatok, Zoon, az űrkorcs. Hűséges és bátor... néha. Feladatotok a képzeletünk megmentése. Vigyázzatok! Agy-Daganat veszélyes ellenfél. Formáját változtatni tudja bármikor bármire, csak azért, hogy sikerre vigye embereit, és most ő az N. dimenzió ura. Menjetek hát, és a siker hírével térjetek vissza..."

Ez lenne a véresen komoly történet, "ami eszmei alapot teremt a játék végigjátszásához, és kudarcaink esetén is újra és újra elszántsággal tőlt el mindenkit(?)".

A játék a már ismert kis "üsd vágd nem apád" platform játék, ahol mindent össze kell gyűjteni, és minden ellenséget meg kell ölni, hogy a következő szintre juthassunk. Többféle dolgot lehet találni ami pontot ér, de van néhány dolog, ami extra segítséget nyújthat.

- Néha, amikor megölünk egy ellenséget, egy kis szárnyas (nem betét) szív jelenik meg. Ha ezt elkapjuk, akkor az energiánk egy egységgel nő.
- Bomba: Ha felvettük, akkor körülöttünk kering addig, amíg úgy nem gondoljuk, hogy túl sok az ellenségünk. Ekkor nyomjuk meg a "smart weapon" gombot. Ez hidegre teszi a nemkívánatos ellenségeket.
- Ying Yang jel (fekete és fehér kör, benne két kis kör): Zoolunk megduplázódik. Kettő lesz belőle. Mindkettő ugyanazt csinálja, csak egy kis fáziskéséssel. Így könnyebben harcolhatunk az ellenségek ellen.
- Pajzs: Hősünk egy ideig sérthetetlen.
- Idő bonusz: Plusz időt kapunk. Ez jelentős lehet, bármilyen kevés is.
- Plusz élet: Hmmmm...
- Szuper lövés: Miután felvettük, tartsuk nyomva a tűzgombot, mire ez gondjaiba veszi a körülöttünk levő ellenségeket.
- ChuppaChups: Feltölti az energiánkat.
- Zoon (a 2 fejű űrkorcs): Gyűjtsünk össze belőle hármat, és a pálya végén levő bonusz pályán Zoon segítségünkre lesz. Ha nem sikerül összegyűjteni, ne csüggedjünk, mert ezeket hősünk mindig magával viszi. Tehát ha a második pályán gyűjtünk még kettőt az elsőn szerzett egyhez, az is jó.

Néhány szó a képernyőről. A bal felső sarokban látható a pontjaink száma. Fent, középen az energiánk szintje, hősünk alatt pedig a hátralevő időnk. A bal alsó sarokban látható, hogy a szinten található mütyűrök közül mennyit gyűjtöttünk össze (99% kell a továbbjutáshoz), mellette pedig a kis nyíl azt mutatja, hogy merre van a kijárat.

Csapó...
Kalandra fel, győzni kell... az N. dimenzió számít rád.

Hát ez lenne a Zool 2. Jópofa kis marhaság. Egy ideig el lehet vele lenni. Mint már említettem, szép grafikája van, jó hangjai. Ebben a kategóriában más nem is nagyon kell, hiszen majdnem mindenhol csak debil történetekkel találkozhatunk.

                Mr.T.

                Mr.T.
Sorry, there is a glitch in the system. The webmaster has been notified of the issue.